OM ULLA HOUE

 
 

BIOGRAFI

Efter flere år at have tegnet og malet på fritidsbasis startede Ulla i 1989 med at modtage undervisning på Herning Billedskole hos kunstmaler Knud E. Skov, uddannet på Kunstakademiet København. Undervisningen her var præget af den klassiske malerkunst, nøgenstudie efter model, opstillinger, tegning m.m. og bar præg af Knud E. Skovs egen erfaring under hans lærer i den tid, den kendte Bornholmske maler Lergaard, tilsat en moderne form for kunst pædagogisk undervisning.

Efter ca. 10 år på Herning Billedskole har Ulla Houe modtaget anden form for undervisning, croquis, portrætmaling, samt akvarelmaling af lærere tilknyttet Århus Kunstakademi.

Ulla Houes kunstneriske talent breder sig over mange paletter indenfor billedkunsten. Hun tegner gerne croquis og maler både akvareller og ekspressionistisk-abstrakte billeder med olie og akryl. Hun bevæger sig fra naturalismen til det non-figurative alt afhængig af stemningsøjeblikket.

Store strøg og klare, dybe farver kendetegner Ulla Houes malerier, som bl.a. er inspireret af ophold i Italien. Man føler sig henledt til en toscansk piazza i aftensolen med en veltempereret chianti i glasset, og det er her Ullas styrke fremtoner. Hun besidder en evne til at opsluge beskueren og inddrage denne i sit univers.

Ulla Houe har med årene spændt vidt, fra portræt til opstilling. Senest dog mest med landskabsmotiver, samt motiver fra Italien, hvor hun en årrække var bosat. Hun arbejder på at udtrykke en expressionistisk-naturalistisk form, nogle gange med en tendens til det abstrakte, især de seneste år.

____________________________________________________________________

 

ATELIERGALLERIETS HISTORIE 

Åbning af Ateliergalleriet  foregik
lørdag den 3. juni 2006.
 
Denne pinselørdag  kl. 10.00, åbnede medlem af Folketinget Johs. Poulsen det helt nye udstillingssted i Herning, Ateliergalleriet.
 
 
 
Randi Ottosen skrev flg. i Kulturnaut om åbningen ag Ateliergalleriet:

"Nyt og nyt .. omgivelserne er gamle! Maleren Ulla Houe har lejet én af Hernings gamle industribygninger, ”Den Gamle fabrik”, på Paghs Allé 4c, en sidegade til Vestergade. I disse rustikke og særdeles indbydende lokaler vil hun fremover have arbejdende værksted og udstillingssted

Beliggenheden er helt i top, tæt ved den store gamle klædefabrik. Huset er charmerende, og som en fugl fønix er en nedlagt og forsømt fabriksbygning nu på vej til at genopstå som del af en kreativ proces, men i en helt anden form."

ATELIERGALLERIET ULLA HOUE | CVR: 30639138 | Paghs Allé 4 C, 7400 Herning - DK | Tlf.: +45 2299 8650 | ulla@ullahoue.dk